SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kungälvs Volleybollklubb

Fakta
Ungdomssatsning


Ungdomssatsningen inleddes 1996 med rekrytering och utbildning av ledare och instruktörer. Från att inte ha haft nästan några ungdomar alls har vi idag drygt 110 ungdomsspelare i åldern 5-19 år. De flesta av dessa är mellan 9-17 år. Det totala antalet medlemmar uppgår idag till drygt 200.
Välj "Våra lag" från toppmenyn för att se vilka lag och träningsgrupper vi har idag.

 

Killar och tjejer tillsammans


I samtliga ungdomssammanhang tillämpas gemensam träning och i de yngre klasserna spelar man också tillsammans (upp t o m 14 år) och ibland även senare när så är möjligt. Det har visat sig att både tjejer och killar uppskattar detta och har fördel utav det. När vi delar in i träningsgrupper eller lag baseras indelningen mer på kunnande snarare än ålder och kön. Kungälv Volley har genom åren blivit uppmärksammade för sitt sätt att hantera dessa frågor, och inte alltid positivt ...
"Det känns som att förlora 2 gånger!" sa en ledare en gång på en turnering där Kungälv deltog med ett mixat lag i pojkklassen. "Först får man stryk och dessutom är det tjejer i laget". "Det var därför vi vann!" svarar vi.

 

Varför spela volleyboll?


Volleyboll är ingen kontaktsport och det faktum att vi befinner oss på varsin sida nätet är ett stort plus i detta sammanhang. Det är en mycket snabb, teknisk och taktisk avancerad sport, som samtidigt kan anpassas till alla åldrar och olika nivåer av kunnande. Att börja spela volleyboll innebär för många inledningen på ett långt och aktivt idrottsliv. Många spelare har karriärer som är 25 år eller längre. Rekordet har väl en passare i Smålandserien, division 3, som fortfarande spelar vid 63 års ålder. Har man då börjat redan som 7-åring så blir det ...
Ja, väldigt många år blir det!

 

Fyrmanna Level 1-3 (KidsVolley) för de allra yngsta


Sedan en tid tillbaka finns Kids Volley för de allra yngsta. Spelet inbjuder till rörelse och kan anpassas i steg vartefter ungdomarna lär sig. Kungälv Volley har naturligtvis ledare som är utbildade Kids Volley instruktörer. 

 

Fyrmanna Level 4-7 - en dundersuccé


I samband med 3-Kungaslaget 1996 introducerades en ny spelform i volleybollsammanhang - Volley 2000. I Volley 2000 är reglerna anpassade för att bättre passa ungdomar i de lägre åldrarna. En studs tillåten, fyra spelare på planen och underarmsserve från 3-meterslinjen är några sådan regeljusteraringar i jämförelse med traditionell volleyboll. Sverige var först ut i världen med denna spelform och den som drog igång lanseringen var den då mycket uppmärksammade förbundskaptenen Anders Kristiansson. 
Volley2000 är en fantastisk produkt som mycket bidragit till de ökade ungdomskullar vi nu ser inom svensk volleyboll. Vid de sk Förbundsmästerskapen i Falköping 2001 deltog över 100 lag från hela riket. Dessa spelade i klasser indelade efter förmåga och ej ålder. Grupperna benämndes svart, röd, blå och grön i enlighet med färgkodningen av skidbackar. Fr.o.m. 2014 bytte V2000 namn till Fyrmanna och man introducerar olika nivåer (levels) beroende på skicklighetsgrad.

 

Våra ledare


Kungälv Volley har väldigt duktiga ledare, men vill gärna ha fler så vi arbetar aktivt med att rekrytera och utbilda nya ledare. Det mest aktuella problemet är tillgång till halltid även om situationen förbättrats något inför denna säsong. I ungdomssammanhang försöker vi alltid se till att flera personer delar på ansvaret att ta hand om ungdomarna. Anledningen är att ensamheten och att man blir uppknuten avskräcker många från att ta sig an uppgiften. Vi tycker också det är viktigt att våra ledare är skickliga, främst som ledare, men också att de har utbildning för uppgiften. Alla ledare erbjuds utbildning från första steget i ledarutvecklingen som t ex tränare.

 

Föreningen idag

Idag är Kungälv Volley en välmående förening med ordnad ekonomi (= vi har kontroll på intäkter och utgifter), antalet ungdomar ökar kontinuerligt och vi har ett mycket gott anseende i volleybollkretsar. 

VÄLKOMMEN ATT BLI MEDLEM HOS OSS - Medlemskap »


 
Våra sponsorer